Beskrivelse
Kaffeproduktion er så fundamental en del af Colombias kulturhistorie at den såkaldte Colombianske kaffeakse, af UNESCO er tildelt verdensarvstatus.
Colombia er i særdeleshed kendt for høj kvalitet over kvantitet, selvom man er verdens 3. største kaffeproducent. Der findes en enorm alsidighed af smagsprofiler pga. varierende klima, terroir og topografi, hvilket ofte gør Colombianske kaffer fascinerende.
Huila er den region i Colombia som producerer mest kaffe, men det går bestemt ikke udover kvaliteten af deres produkt. Huila er især kendt for karakterfulde kaffer med masser af både sødme og syrlighed.
I koppen er der noter af rørsukker, mælkechokolade, gule ferskner og citron.
Velegnet til alle brygmetoder.
Dyrket i | Huila, Colombia |
Farm | Multi – Cooperativ |
Ejer | Multi – Cooperativ af 3000+ familier |
Elevation | 1200 – 1800 meter |
Høst | 2023 |
Type | Arabica |
Variant | Caturra, Castillo, Colombia |
Metode | Traditional washed |
Specialty score | 84/100 |
Ristegrad | 2/6 – lysristet |
Ristet af | Kristian Kryel – Uddannet SCA rister |