Hos Bean Machine bliver vi ofte spurgt hvad Specialty Grade egentlig betyder, hvem afgører om en kaffe er Specialty Grade og hvilke faktorer er udslagsgivende?
Ift. Specialty titlen skal kaffen, kort sagt, score minimum 80 point på SCA kvalitetsskalaen, som går fra 1 til 100
Indenfor kaffeproffessionen er SCA (Specialty Coffee Association) den mest anerkendte og indflydelsesrige globale standard. SCA Organisationen består i dag af mere end 10.000 kaffeprofessionelle, kloden over
Smag er selvfølgeligt altid personlig, men SCA har defineret nogle globale rammer for hvad man i industrien mener gør en kaffe speciel med henblik på smag og hvad der bør foretages igennem værdikæden for at opnå kaffens optimale potentiale når den ender i koppen
Man har derfor hos SCA fokus på 5 forskellige faglige områder ift. kaffe forståelse og uddannelse, som vist i illustrationen
Hos Bean Machine køber, rister og brygger vi ikke blot efter SCA standard, men har faktisk også SCA uddannelse fra SCA Akademierne
I løbet af de næste par uger, vil vi gå lidt mere i detaljen med hvad der skal til for at kaffen har en chance for at ende i det eksklusive Specialty Grade selskab, som menes at være mindre end 5% af alt verdens kaffeproduktion. Vi kommer til at gøre det fordelt over flere opslag på vores Facebook og Instagram sider, så følg godt med for ikke at gå glip af det gode nørderi