Hvis man i dagligvarehandlen har været på udkig efter den mest friske kaffe, har mange nok erfaret at dette kan være en udfordring. Det er nemlig meget forskelligt hvad kaffefirmaer opgiver som “Bedst før” dato på emballagen. Desværre oplever man ofte datoer på op til 24 måneder efter pakkedato. Kaffens smagsprofil vil i løbet af denne periode have ændret sig markant ift. det friskristede produkt
Men det som nok kun de færreste overvejer er at mange grønne commodity kaffebønner opbevares i 12 og somme tider 18 måneder før de ender hos kaffeopkøberen. Den lange opbevaringsperiode efter bønnen er høstet har meget sjældent positiv indflydelse på det færdige produkt
I praksis kan det betyde at man får fingre i en kaffe som producenten beskriver som sød, frugtig og med lang eftersmag, som efter den lange opbevaring har udviklet en smag der kunne minde om gammelt træ med en bitter eftersmag
Bean Machine indkøber udelukkende sporbare grønne Specialty Grade kaffebønner når de er i sæson, for at imødekomme kaffens bedste smagspotentiale. Det er også derfor at den friskristede kaffe når vores hylder på Esbjerg Bryghus samme dag som den er ristet, hvilket vi gør dagligt