Lidt nørderi skal der også til…
I dag vil vi gerne fortælle lidt om vores Brasilianske bønne – Fazenda Santa Monica.
Det er den bønne vi rister og sælger mest af, men også den vi anvender til vores espresso baserede drikke på Esbjerg Bryghus. ‘Old faithful’ kan vi nærmest kalde den
Den er nemlig utrolig alsidig, og smager fantastisk ved de fleste brygmetoder – espresso, filter, aeropress, stempelkande osv.
Brasilien er, som de fleste ved, verdens største kaffeproducent, men efter som de ikke dyrker meget i højde er det kun en meget lille del af produktionen som kan opnå speciality grade*. Når vi snakker kaffe er dyrknings højde nemlig lig med smagsnuancer og kvalitet
*mere om hvad speciality grade betyder en anden dag…
Minas Gerais regionen, hvor bønnen er dyrket i 1200 m højde, er desuden det område i Brasilien hvor der produceres mest mælk, hvorfor vi har valgt at illustrere den Indu-Brasilienske ko på vores etikette Kom forbi bryghuset i Jyllandsgade 14D hvor vi står klar til at servere en dejlig kop Brazil, og/eller nap en pose bønner med hjem