Beskrivelse
Francisco Morales har på familiefarmen dyrket og raffineret sin kaffe igennem mere end 40 år i jagten på perfektion. I årenes løb har han ikke blot modtaget talrige priser for kaffen, men også opbygget en farm som har skabt social bæredygtig vækst og arbejdspladser for mange andre familier i nærområdet.
Denne bønne er tørret under skyggenet for en længere, mere jævn og kontrolleret tørring. Målet med denne proces er en forstærket smag i bønnen.
Er dyrket i Guatemalas Huehuetenango område, hvorfra nogle af de mest udsøgte Guatemalanske kaffer stammer.
Til trods for den lyse ristegrad, fornemmes blot en behersket citrus syrlighed og florale aromaer, med smagsnoter af sød chokolade og mandel, som giver en blød og lang finish.
Dyrket i | Cipresales, San Antonio, Huehuetenango |
Farm | La Esperanza – 117 ha |
Ejer | Francisco Morales |
Elevation | 1700 meter |
Høst | 2023 |
Type | Arabica |
Variant | Caturra, Catuai, Bourbon, Paches |
Metode | Vasket og soltørret under net |
Specialty score | 87/100 |
Ristegrad | 2/6 – lysristet |
Ristet af | Kristian Kryel – Uddannet SCA rister |